MENIU

PROTESTE în Piaţa Victoriei! Mihai Şora a spus prezent, din nou

<p>PROTESTE &icirc;n Piaţa Victoriei!&nbsp;</p>
<p>PROTESTE &icirc;n Piaţa Victoriei! Sute de oameni &icirc;şi strigă nemulţumirile</p>

Sute de oameni au ieşit în stradă, duminică seară, strigându-şi nemulţumirile faţă de Ordonanța de urgență privind modificarea Legilor Justiției şi nu numai. 

UPDATE 22.00: Filosoful Mihai Şora, deja o prezenţă obişnuită la proteste, a spus prezent şi în această seară! Filosoful se află la Timişoara, astfel că a ieşit în Piaţa Operei din localitate, acolo unde câteva sute de oameni au protestat. 

UPDATE 21.00: În Piaţa Victoriei s-a cântat imnul României. Sloganul "PSD, ciumă roşie" răsună, din nou, prin vocile celor prezenţi. 

UPDATE 20.00: "E o agresiune continuă a acestei guvernări şi trebuie să rămânem vigilenţi. Democraţia nu este un drept pe viaţă, este un drept ce trebuie apărat!", a declarat unul dintre protestatari. 

Adrian Albu, unul dintre răniţii din Colectiv: "Riscăm să pierdem un procuror care face acuzarea în procesul nostru. Este strigător la cer, după ce că amânăm procesul de fiecare dată, acum riscăm să rămânem şi fără procurori!"

Ordonanța de urgență privind modificarea Legilor Justiției scoate din nou oamenii în stradă! Pe rețelele de socializare au fost anunțate mai multe proteste în Capitală. Protestatarii sunt nemulțumiți și că protestele spontane ar putea fi interzise după decizia Înaltei Curți.

În Piaţa Victoriei s-au strâns deja sute de oameni, care contestă Ordonanța de urgență privind modificarea Legilor Justiției! 

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 decembrie, este în Piaţa Victoriei, protestând alături de cei deja adunaţi în faţa clădirii Guvernului. "Ne nemulţumeşte tot ce încearcă să facă această clică pesedistă-comunistă de vreo 29 de ani. Prin tot ce face clasa conducătoare încearcă să scape de procesele pe care le au. Nu au nicio şansă să îşi ducă planurile până la capăt", a spus Mărieş.

„În seara aceasta suntem pentru justiţie. Vrem o justiţie liberă, independentă, neataşată politic. Sperăm să reuşim ceva, să fim înţeleşi. Cred că este mai gravă Ordonanţa pe legile justiţiei decât Ordonanţa 13”, a spus o protestatară.

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei arborează steaguri ale României, UE, SUA, dar şi cu #rezist şi suflă în vuvuzele sau în fluiere. 

„Justiție!” este doar unul dintre mesajele scandat de protestatari. De asemenea, protestatarii au adus un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Independența procurorilor”.

„Pentru un singur om și camarila lui de pușcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiția. Au început cu OUG 13. Am ieșit în stradă și i-am oprit. Au continuat cu Legile Justiției. Am ieșit în stradă și Uniunea Europeană a reacționat. Au încercat să ignore semnalele din Europa și au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieșit în stradă și vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneția. Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care amenință activitatea DNA și a Parchetului General”, se arată pe pagina de Facebook a protestului.

- revenim cu detalii - 

Mai multe articole despre:
proteste Piaţa Victoriei