MENIU

Proteste cu VIOLENȚĂ la Spitalul Foișor: Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii și au format un cordon uman pentru opri evacuarea

Spital Foișor / INQUAM - Sabin Cirstoveanu

Proteste la Spitalul de Ortopedie Foișor, vineri noaptea, după evacuarea cu scandal. Mai multe persoane au format un cordon uman și s-au opus evacuării pacienților pentru ca unitatea să devină suport covid. Jandarmii au folosit forța pentru a permite ieșirea pacienților.

Zeci de persoane s-au deplasat la unitatea spitaliceacă și s-au îmbrâncit cu jandarmii pentru a opri evacuarea.

Unii dintre cele câteva zeci de pacienţi transferaţi şi rude ale acestora şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că sunt transferaţi în cursul serii. La poarta spitalului au venit să protesteze şi unele persoane recunoscute pentru participarea la protestele împotriva restricţiilor din ultima perioadă, iar în zonă asigură ordinea echipaje de jandarmi şi poliţişti.

Protestatarii strigă: „Jos Arafat”, „Criminalii”, „Rușine să vă fie”.

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor" va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile sunt transferaţi în cursul acestei seri la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale.

Precizările Jandarmeriei București:

În legătură cu situația din zona spitalului Foișor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context. 

Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță  pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați.

Recomandăm persoanelor prezente să respecte recomandările și măsurile de siguranță publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică și siguranța pacienților evacuați.

Spitalul Foișor este EVACUAT! Zeci de pacienți sunt scoși în stradă cu Poliția după ce unitatea a devenit suport COVID - Explicația autorităților

Mai multe articole despre:
proteste violenta foisor scandal evacuare