MENIU

Protest pe drumul spre Cincșor, care face legătura cu Grupul de Lupta al NATO. Ce-i nemulțumește pe localnici

Drum blocat/ Captură video

Oamenii se revoltă din cauza drumurilor proaste din zona rurală. Locuitorii din satele Cincu și Cincșor din județul Brașov, acolo unde se afla si Grupul de Luptă al NATO din România, au protestat din cauza drumului distrus. Cărarea de pământ, pentru că altfel nu poate fi numită, a fost blocată de peste 100 de oameni în această dimineață. Este singura variantă de acces după ce podul de la Voila a fost închis. 

Oamenii din satele Cincu și Cincșor din județul Brașov își strică mașiniile în gropile mari din drumul de țară. O localnică a spus că a trebuit să ocolească pe la Rucăr să ajungă în Făgăraș pentru că protestatarii nu s-au dat la o parte. Primarul sustine că oamenii au tot dreptul să protesteze. Reparațiile ar putea începe abia în două săptămâni.

"O fost pregatita cu banii primariei si de la Consiliul Judetean (CJ), adica un drum de tara a fost pregatit cu un strat de pietris ca sa reziste la 12 tone. Inclusiv podul de la Cincsor 12 tone duce. Faptul ca pe acest tronson s-o circulat frecvent cu masini de 60 de tone, pe alocuri braul a cedat motiv pentru care acuma se circula destul de greu", a afirmat primarul din Voila, Gheorghe Osalciuc, 

Drumul Județean 105 face legătura directă între DN1 și Grupul de Luptă al NATO din România, baza militară de la Cincu. În caz de sprijin militar, exerciții armate în Transilvania, sau chiar de război, blindatele din Occident se vor împotmoli pe drumul care devine impracticabil in cazul in care plouă.