MENIU

Protest la Spitalul "Marie Curie" din Capitală. Pacienții îl vor pe medicul Adrian Stanciu

Zeci de părinţi şi copii au ieşit în stradă pentru medicul Adrian Stanciu! Cu toţii cer Universităţii de Medicină şi Farmacie să îi permită acestuia să ocupe în continuare funcţia de şef al secţiei de pediatrie a spitalului Marie Curie. Senatul UMF a decis schimbarea din funcţie a medicului Adrian Stanciu deoarece nu are doctorat şi nu mai este cadru universitar.

Zeci de persoane au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva deciziei de înlăturare a medicului Adrian Stanciu din funcţia de şef al secţiei de pediatrie a Spitalului Marie Curie, din Bucureşti.

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie a decis schimbarea lui Adrian Stanciu deoarece acesta nu are doctorat şi nici cadru universitar nu mai este. UMF a invocat legea 95 din 2006, care stipulează că toţi şefii de clinici trebuie să fie profesori universitari.

Schimbarea i-a revoltat pe părinţii ai căror copii au fost trataţi de medicul Adrian Stanciu, dar şi pe o parte dintre colegii acestuia. Mai ales că funcţia ar putea fi preluată de soţia doctorului Mircea Cinteză, fost ministru al Sănătăţii.