MENIU

Protest la Institutul Cantacuzino: angajaţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile

<p>Institutul Cantacuzino va avea statut de instituție publică de interes național</p>

Protest la Institutul Cantacuzino! Angajaţii au ieşit miercuri în curtea unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile. Aceştia au primit doar jumătate din lefurile pe lunile decembrie şi ianuarie. În această situaţie s-a ajuns pentru că institutul are conturile blocate din cauza datoriilor. Adrian Onu, cel care a condus în ultimele luni institutul, a demisionat la începutul săptămânii, motivând că nu a fost ajutat de autorităţi ca să pună institutul pe linia de plutire.

Peste o sută de angajaţi ai Institutului au protestat pentru că şi-au primit doar jumătate din salariile pe ultimele două luni.

Anul trecut, Guvernul a mutat Institutul din subordinea Ministerului Sănătăţii sub cea a Ministerului Educaţiei, pentru a-l salva de la faliment.

În două zile, oamenii ar trebui să îşi primească lefurile aferente lunii februarie, dar nimeni nu este optimist.

Managerul Institutului Cantacuzino: "Conturile sunt blocate atât de ANAF, cât şi de furnizori, furnizori la care avem datorii în urma producţiei din 2003. Datoriile finale către furnizori se ridică undeva la 10 milioane. Datoria pentru care avem blocate conturile e 1,3 milioane".

În prezent, la Institutul Cantacuzino lucrează 486 de persoane. Acesta era, pe vremuri, unul dintre cele mai importante institute care producea vaccinuri, din Europa. Acum, aici se fac doar analize care confirmă gripa şi se produce suc de orz.