MENIU

Protest la Guvern: 2.000 de sindicaliști de la Cartel Alfa cer modificarea Legii dialogului social

Miting de amploare în Piaţa Victoriei, din Capitală. La această oră, circa 2.000 de sindicalişti de la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA protestează în faţa Guvernului, iar grupuri masive de oameni continuă să vină spre acest loc. Revendicarea principală vizează modificarea de urgenţă a Legii dialogului social.

Potrivit corespondentului Realitatea TV, sindicaliștii se declară nemulțumiți de felul în care arată Legea dialogului social și de faptul că doar 30% din angajații, din țara noastră, sunt acoperiți de un contract colectiv de muncă. Nu în ultimul rând, sindicaliștii critică faptul că nu pot declanșa un conflict de muncă, în condiții de lucru civilizate, doar angajatorii având această posibilitate. Altă problemă semnalată de sindicaliști este că nu pot fi reprezentați bine, între angajați, și că, în aceste condiții, angajatorii se pot îndrepta destul de ușor împotriva sindicaliștilor.

Autorizația sindicaliștilor de la Cartel Alfa, pentru protestul organizat, în fața Guvernului, a fost cerută pentru 10.000 de persoane, însă acum, sunt aproximativ 2.000 de protestatari.

Oficialii Poliției Rutiere sfătuiesc șoferii să ocolească străzile principale, din Piața Victoriei, unde traficul va fi îngreunat din cauza protestului.