MENIU

Proteste la Caracal și Craiova în memoria Alexandrei: „112,cum să am încredere în voi?”

Aproape 1.000 de localnici au protestat în centrul orașului Caracal, revoltați de acțiunile de până acum ale anchetatorilor și bâlbâielile care se țin lanț de o săptămână. De asemenea, oamenii au ieșit în stradă și în Craiova.

Oamenii s-au strâns în fața primăriei și au pornit în marș spre sediul Poliției. Părinți și copii au venit cu mesaje de susținere pentru părinții și rudele fetelor dispărute, dar și cu mesaje critice la adresa autorităților. Oamenii sunt extrem de revoltați de modul cum au înțeles autoritățile să se ocupe de aceste cazuri.

Lumea a ținut în mână pancarte pe care scria: "Stop minciunilor şi corupţiei, adevărul trebuie să învingă. Alexandra victima voastră şi eroina noastră. Române, trezeşte-te", "Alo, alo, 112, sunt Alexandra şi vreau să trăiesc", "Eroina noastră", "Iartă-ne, Alexandra" şi "Alexandra, mulţumim că ne-ai salvat viaţa".

Cei mai mulţi dintre participanții la protest au purtat tricouri cu fotografia Alexandrei Măceșanu și au mers în marş până la casa lui Gheorghe Dincă, unde au strigat "Ruşine, ruşine să vă fie" şi "Demisia".

O localnică, colegă cu mama Alexandrei, a declarat că este extrem de mâhnită, pentru că, de aproape o săptămână, declarațiile oficialităților i se par ca la început. "De o săptămână, de când a început totul, nu mai avem somn. Am venit și cu copiii. Declarațiile mi se par ca la început. Nu au niciun răspuns", a declarat una dintre colegele mamei Alexandrei, venită la protest.

"Nu mai știm ce să credem. După atâtea zvonuri și atâtea dovezi, care se răspândesc prin orașe, ne îngrozesc tot mai tare. Iar la sfârșit, atoritățile vin și declară că nu au nicio dovadă! Eu vreau să știu tot, dar și întreaga națiune vrea să afle tot. Sunt sigură că ăsta nu a acționat singur.Nu este atât de inteligent să acționeze de unul singur", a declarat profesoara de Limba Engleză a Alexandrei.

Aproximativ 40 de tineri au protestat, miercuri seară, în centrul Craiovei, în Piața Mihai Viteazul, scrie realitateadecraiova.net

Aceștia se declară dezamăgiți de modul în care autoritățile își fac treaba și speră ca din cazul de la Caracal „lumea să învețe ceva și să se trezească”.

„Nu putem să așteptăm, trebuie să ripostăm”, „Corupția ucide”, „112,cum să am încredere în voi?”, „Ne bazam pe voi”, acestea sunt o parte dintre mesajele tinerilor.

Tinerii au pornit în marș prin Centrul Vechi al urbei, unii dintre craiovenii aflați la terase ridicându-se și aplaudând.

Mai multe articole despre:
protest la caracal revolta oamenilor