MENIU

Protest în Piaţa Victoriei! Mesajul lui Davide Martello pentru Guvern

<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
<p><span>Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>
Protest &icirc;n Piaţa Victoriei, s&acirc;mbătă seară. Un pianist celebru, printre manifestanţi

La aproape o lună de la violențele din Piața Victoriei, sute de persoane s-au strâns, sâmbătă seara, în fața Guvernului. Printre manifestanți este și pianistul Davide Martello, cunoscut pentru activitatea din zonele de conflict. IMAGINI LIVE!

UPDATE, ORA 22.30: Mesajul lui Davide Martello: „Concentraţi-vă pe viitor, nu pe prezent, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus Dave Martello, întrebat ce mesaj are de transmis Guvernului României.

„Oamenii plătesc guvernanții să-și facă treaba și dacă nu-și fac treaba nu ar trebui să fie acolo. Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că vor crește în sărăcie. Trebuie să fim uniți ca europeni, este vorba despre oameni uniți care se ajută între ei. Știu că e un moment foarte dificil. Corupția nu are loc în Europa. Așa că mai bine te concentrezi pe viitor, pentru că dacă te concentrezi pe viitor, atunci te concentrezi pe copii”, a mai spus pianistul.

UPDATE, ora 20: Sunt aproape 1000 de persoane în fața Guvernului care ascultă concertul, în aplauze.

UPDATE, ORA 19: A început concertul susținut de piasnistul Davide Martello.

Un nou protest în Piața Victoriei din București, la aproape o lună de la mitingul diasporei. Evenimentul a fost botezat pe Facebook "Gust de libertate/A Taste for Freedom".

La protest va participa și pianistul Davide Martello, care a cântat la pian în numeroase zone de conflict din lume: în Piața Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Franța, în Euromaidanul din Kiev sau în Afganistan.

"GUST DE LIBERTATE

La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în același loc ca să demonstrăm că suntem mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. 

De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, știm că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie și grațiere și nu vom permite așa ceva.

Alături de noi se va afla, de la ora 19:00, cel care și-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) - Klavierkunst - Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate și justiție.

Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18:00 în Piața Victoriei cu gust de libertate și respect pentru victimele abuzurilor", este mesajul postat pe Facebook.

Mai multe articole despre:
protest Piaţa Victoriei pianist Davide Martello