MENIU

Protest în faţa Primăriei Satu Mare. Oamenii sunt furioși pentru că nu au gaze sau apă, iar drumurile sunt pline de gropi - FOTO

Protest în faţa Primăriei Satu Mare / Sursa foto: presasm.ro

Plătesc taxe și impozite de oraș, dar își duc traiul ca în Evul Mediu. Sute de oameni din municipiul Satu Mare au ieșit în stradă și au protestat pentru că nu au gaze naturale și nici măcar sistem de canalizare sau apă potabilă. De drumuri asfaltate nici nu putem vorbi. „Faceți drumuri!”, „Rușine să vă fie”, „Vrem condiții”, au scandat protestatarii. Autoritățile au venit cu o nouă promisiune, însă românii nu mai cred în ce li se promite. 

Ajunși cu cuțitul la os, sătmărenii și-au strigat nemulțumirile în fața primăriei. Drumul, din carteierul Sătmărel, lung de aproximativ 10 kilometri, este plin de gropi. Șoferii fac slalom și ajung săptămânal la mecanic.

La un moment dat, protestatarii au încercat să intre în primărie. A fost nevoie de intervenția jandarmilor că să calmeze spiritele. În cele din urmă, primarul i-a primit pe protestatari la discuții.

„Primăria are în vedere extinderea reţelei de canalizare şi pietruirea unor drumuri. Bineînţeles că probleme sunt ca şi în alte zone ale municipiului Satu Mare. Doleanţa dânşilor o înţeleg, se referă la faptul că au fost ignoraţi timp de 30 de ani de către administraţiile locale. Este adevărat că cei din Sătmărel au fost ignoraţi pe parcursul mai multor ani, dar noi nu putem decât să îi asigurăm că noi conştientizăm problemele pe care le au, ştim de ele, şi încercăm să intervenim punctual pentru o dezvoltare durabilă. Să începem cu canalizarea, să pietruim unde se poate, să mai nivelăm o stradă", a declarat viceprimarul Adelin Ghiarfaş.

Deși problemele sunt multe, autoritățile au venit cu o singură promisiune: vor face drumul. Pentru a asfalta toți kilometri de drum de pământ, primăria are nevoie de aproximativ 40 de milioane de lei. 

Sursa foto: presasm.ro

Mai multe articole despre:
protest satu mare