MENIU

Protest în Bucureşti. Zeci de oameni nemulţumiţi de reabilitarea deficitară a Șoselei Iancului

Protest în centrul Capitalei. Zeci de oameni au protestat în zona Şoseaua Iancului, faţă de reabilitarea deficitară a bulevardului, reproşând autorităţilor că lucrările au avut un cost prea mare, de 60 de milioane de lei, iar după modernizarea liniei de tramvai, şoseaua arată mai rău ca înainte. Protestatarii afirmă că nu mai au locuri de parcare pentru maşinile personale, întrucât Primăria nu a prevăzut niciun loc nou de parcare de-a lungul arterei care se întinde pe un kilometru şi jumătate.

Cei mai mulţi locuitori din zona Iancului, din Sectorul 2 al Bucureştiului, se plâng că acum, după ce bulevardul a fost modernizat, nu mai au unde-şi lăsa maşinile.

Culmea e că în proiectul de modernizare a bulevardului, era prevăzută ridicarea a două parcări supra-etajate. Fiecare a câte 250 de maşini, cel puţin.

Dar cum niciuna dintre parcari nu a fost construita, soferii parcheaza cum pot. Claie peste gramada stau de multe ori masinile. Astfel incat, ceilalti soferi care trebuie sa treaca pe aici, pe stradutele dintre blocuri, abia vor reusi sa se strecoare printre cele parcate

Primăria susţine că, pentru o parcare între blocuri e nevoie de acordul tuturor locatarilor. Ceea ce nu s-a putut obţine pentru niciuna.

Odată finalizată refacerea liniei de tramvai pe Şoseaua Iancului, s-a mai constatat o eroare. Autobuzele nu pot circula pe mijlocul drumului, cum era prevăzut în proiectul iniţial. Staţiile RATB sunt prea strâmte, iar dacă autobuzele s-ar intersecta, nu ar avea loc să treacă unul de altul.

Municipalitatea a plătit peste 60 de milioane de lei pentru reasfaltarea Şoselei Iancului şi a trotuarului, montarea unor borduri noi şi repararea şinei de tramvai.