MENIU

Protest de amploare la INML. Copii nenorociți de medici - părinții își strigă disperarea

Protest de amploare la INML

Un protest fără precedent a avut loc ieri la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din Capitală. Zeci de părinți, unii cu copiii suferinzi lângă ei, au cerut socoteală legiștilor pe care îi acuză că ar bloca expertizele ca să îi protejeze pe medicii acuzați de malpraxis. 

Părinții s-au strâns să protesteze în fața Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru că medicii din instituție tergiversează expertizele în mai multe cazuri de malpraxis.

„Cum să vii tu, o instituție, să acoperi medicii? Cum se poate așa ceva? De ce nu există nicio comisie de la minister care să le verfice lucrările? De ce suntem obligați să stăm în tribunale, terminați psihic, fizic, cu copiii ăștia care își așteaptă dreptatea?”, spune un părinte.

„Sub conducerea domnului Burcă, se pare că INML este verificat de cineva, termenele îndelungate care duc spre prescrierea dosarelor, concluzii eronate puse de medici de medicină legală în lipsa opiniilor de specialitate”, mărturisește un alt părinte.

Regizorul de film Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv susține că dosarul Colectiv 2 care privește infecțiile din spitale și intervenția pompierilor este blocat pentru că medicii legiști nu au finalizat expertizele începute acum aproape șapte ani.

„Medicina legală are un rol foarte important în intârzierea dosarului și în incheierea cercetărilor penale și trimiterea dosarului în instanță”, a precizat Mihai Grecea.

Directorul Institutului de medicină legală este acuzat că ar fi amenințat cu bătaia un tată care a vrut ca expertiza INML să fie asistată de un expert legist independent.

„Mi-am angajat un medic legist expert, am venit la INML. Directorul de aici a vrut să ne bată să ne izgonească din INML”, spune un alt părinte.

Directorul INML, George Curcă, a transmis, într-un răspuns pentru Realitatea Plus că nu este o persoană violentă și nu a amenințat pe nimeni cu bătaia. 

Mai multe articole despre:
protest inml malpraxis medici inml