MENIU

Protest de amploare în Japonia. Oamenii sunt revoltați de costul uriaș al funeraliilor fostului premier Shinzo Abe

Protest în Japonia / Sursa foto: Profi Media

Japonezii au ieșit în stradă în semn de protest față de costul ridicat al funeraliilor fostului premier Shinzo Abe. Totul după ce evenimentul a costat 12 milioane de euro, potrivit Guvernului. La funeralii au participat peste 4.000 de persoane printre care și premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. 

Sute de oameni au ieșit pe străzile Japoniei în semn de protest fata de funeraliile costisitoare organizate pentru fostul premier nipon Shinzo Abe. Potrivit unor sondaje publicate de presa locală, peste 50% din populație ar fi împotriva funeraliilor de stat care, conform Guvernului, s-au ridicat la suma de 12 milioane de euro.

În timp ce unii oameni s-au recules, au adus flori și și-au luat rămas bun, cei care au protestat au fost ridicați de forțele de ordine.

Potrivit presei locale, Shinzo Abe va fi decorat post mortem Ordinul Suprem al Crizantemei în grad de Mare Colan, cea mai prestigioasă distincție din arhipelagul japonez. Premierul nipon a fost împușcat cu o armă improvizată în plină stradă în timp ce participa la un miting electoral.

Mai multe articole despre:
protest japonia Shinzo Abe funeralii Shinzo Abe