MENIU

Propunerea lui Cîțu privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, în 2024, susținută de PSD. Ce îl NEMULȚUMEȘTE însă pe Ciolacu

Marcel Ciolacu (PSD) și Florin Cîțu (PNL) Foto: INQUAM/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit, astăzi, despre posibilitatea comasării alegerilor parlamentare cu cele locale, în 2024, propunere avansată de liderul PNL Florin Cîțu. Potrivit lui Ciolacu, social-democrații ar susține această propunere, liderul PSD declarându-se, în schimb, nemulțumit de faptul că președintele PNL a lansat în spațiul public informații despre discuția lor, fără să fi fost luată momentan o decizie în acest sens.

 
Referitor strict la comasarea celor două scrutinuri, liderul social-democraților a precizat: „Ar fi un efort bugetar mai restrâns. Sunt, totuși, patru rânduri de alegeri în 2024. România nu poate interveni pe data algerilor europarlamentare că toate se țin la aceeași dată și încercăm să fie un efort bugetar cât mai mic.
 
Eu v-am spus una dintre abordări. Venind cu alegerile parlamentare lângă cele locale, de fapt, alegi un parlament mai legitim deoarece va fi o prezență mai mare la vot la alegerile locale".