MENIU

Proprietarul câinelui care a mușcat o femeie pe o stradă din Sectorul 1 a fost amendat

Câine agresiv - imagine de arhivă

Proprietarul câinelui care a mușcat, joi dimineață, o femeie pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei a fost amendat cu suma de 2.500 de lei. Femeia se află în prezent la spital, unde primește îngrijiri medicale.

 Din informațiile de până în prezent, animalul ar fi scăpat dintr-o curte, fiind ulterior tranchilizat şi preluat de autorităţi.

”Din primele date, un câine a scăpat dintr-o curte şi a atacat o femeie. Menţionăm faptul că animalul este un metis care are stăpân. Când poliţiştii locali au ajuns la faţa locului, acolo era deja un echipaj de la Serviciul pentru Protecţia Animalelor din cadrul MAI. Poliţiştii locali au tranchilizat câinele, iar proprietarul a fost sancţionat cu suma de 2.500 lei, în baza Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.131/23.04.2008 privind constatarea şi sancţionarea unor fapte contravenţionale  săvârşite de către persoanele fizice şi juridice la regimul protecţiei animalelor şi păsărilor, art. 1, lit. c): «Lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a animalelor de companie şi a celor economice, deţinute în gospodăriile individuale.»”, a arătat sursa citată.

Poliția a intrat și ea pe fir. 

În prezent, cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de ”neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută şi pedepsită de OUG nr. 55/2002.

 

Mai multe articole despre:
proprietar caine femeie muscata caine amenda