MENIU

Proprietarii Auchan şi Decathlon, anchetaţi pentru fraudă şi spălare de bani

Proprietarii Auchan şi Decathlon, anchetaţi pentru fraudă şi spălare de bani

Proprietarii lanturilor comerciale Auchan, Decathlon si Leroy Merlin sunt vizati de o ancheta privind fapte de frauda fiscala si spalare de bani, in care autoritatile franceze au facut, marti, perchezitii in Franta, Luxemburg si Belgia.

Cei care detin aceste celebre magazine, dar si altele, precum retailerul de imbracaminte Kiabi, prezent pe piata romaneasca intre 2009 si 2012, sunt membrii familiei Mulliez.

Figura centrala a familiei este Gerard Mulliez, fondatorul Auchan, in varsta de 84 de ani, relateaza Liberation.

Mai multe proprietati ale lor, din Franta, Belgia si Luxemburg, au fost perchezitionate marti, inclusiv locuinta lui Patrick Mulliez, fratele mai mic al lui Gerard si fondatorul Kiabi.

Se pare ca ancheta a fost deschisa de acum opt luni, la plangerea unui membru al familiei, dupa cum a confirmat o sursa judiciara pentru AFP.

Asociatia familiala Mulliez, care nu este inregistrata oficial, cuprinde intre 500 si 700 de membri - toti rude. Acestia impart actiunile a 60 de marci din domeniile alimentar, vestimentatiei, electrocasnic, auto, bancar etc., grupate in cinci mari societati, fara legatura intre ele, si prin intermediul mai multor holding-uri infiintate in Belgia, Olanda sau Luxemburg pentru a scapa de unele taxe, arata Bertrand Gobin, care semneaza cartea "Fata ascunsa a familiei Mulliez".

La finalizarea perchezitiilor, nu au fost dus nimeni la audieri, dar a fost ridicata o cantitate uriasa de documente, relateaza ziare.com.