MENIU

Proprietara unui supermarket din Anglia s-a plâns că e discriminată pentru că e româncă, după ce localul a primit zero la igienă și siguranță alimentară

Magazinul "Decebal Supermarket" din Boston, Lincolnshire, a fost evaluată cu "zero" în privința igienei. Foto: StiriDiaspora

Proprietara unui magazin românesc din Anglia a adus o acuzație gravă la adresa autorităților locale, susținând că afacerea sa a fost evaluată cu "zero" în privința igienei, din simplul motiv că este româncă.

Un scandal privind igiena alimentară a izbucnit în orașul englez Boston (Lincolnshire), în legătură cu un supermarket românesc. Magazinul "Decebal Supermarket" se află în centrul acestei controverse după ce a primit evaluarea de "zero" în urma unei inspecții desfășurate de Consiliul Local la data de 6 decembrie 2023.

Proprietara, care conduce afacerea de pe Strait Bargate, contestă vehement evaluarea autorităților, catalogând-o drept "nedreaptă și injustă". Potrivit informațiilor furnizate de The Lincolnite, aceasta susține că rating-ul scăzut este rezultatul discriminării pe criterii de naționalitate.

O familie din India a ajuns să exploateze 27.000 de hectare de teren agricol în România

Magazinul românesc, potențiale probleme serioase legate de igienă și siguranța alimentară

Evaluarea "zero" reprezintă cel mai scăzut nivel în sistemul de clasificare al autorităților locale, semnalând potențiale probleme serioase legate de igienă și siguranța alimentară, scrie ȘtiriDiaspora.

Cu toate acestea, proprietara neagă vehement acuzațiile, afirmând că magazinul respectă cu strictețe standardele de igienă și consideră decizia consiliului drept nejustificată.

În continuare, evoluția situației rămâne incertă.

Controlul la supermarket a deschis discuții asupra tratamentului afacerilor conduse de imigranți și a prejudecăților în procesele de evaluare.

Dacă ai bagaje care ocupă un loc și nu plătești bilet în plus, te poți alege cu o amendă usturătoare. Lunga listă de contravenții STB