MENIU

Propagandista lui Putin, ironizată pentru o postare despre războinicii TiKTok ai lui Kadîrov

Margarita Simonian, una dintre propagandiste TV de top ale Kremlinului, a ajuns ținta ironiilor după o postare în care anunța, pe un ton triumfalist, că luptătorii ceceni al lui Ramzan Kadîrov au ajuns în zona de conflict din Ucraina. "Au venit să facă un TikTok" sau "TikTok și mor" au fost câteva dintre comentariile care fac aluzie la obiceiul kadîroveților de a posta scurte filme care stârnesc mai degrabă râsul decât teama. 

"Frații de pe front scriu că au sosit cecenii.  Mi-am amintit de un cântec care mi-a rămas în memorie din călătoriile de afaceri în Cecenia," a scris Simonian, postând și o strofă dintr-un cântec tradițional care sugerează faptul că cecenii sunt cei mai pașnici și sufletiști oameni atât timp cât ai gânduri pașnice. (Oaspeții vor fi primiți aici cu căldură/Doar nu uita cum intri/Spui, prietene: „Pace pentru toată casa).

Postatea a adunat numeroase comentarii ironice la adresa celor supranumiți în derâdere "războinicii TikTok".

"LOL, au venit pentru TikTok.

Vor filma un TikTok și vor muri. Următorii.

Ce bei dimineața, ca să spui ceea ce spui?" au fost câteva dintre zecile de comentarii negative pe care le-a adunat postarea realizatoarei TV care a fost decorată de președintele Vladimir Putin.

 

Recent, Simonian, redactorul-șef al rețelei Russia Today, a mai fost ținta unor atacuri, după ce într-o postare i-a amenințat, voalat, pe adversarii liderului rus că ar putea avea soarta fostului spion rus Serghei Skripal, care a fost otrăvit în Marea Britanie. 

Pe de altă parte, TikTokerii lui "Don" (porecla lui Kadîrov, inspirată de ticul său verbal de a repeta cuvântul don, fără a exista o explicație clară asupra semnificației - N.R.) au devenit cunoscuți pentru lipsa de performanță în situații reale, cel mai mare eșec fiind asaltul asupra combinatului Azovstal, precum și prin videoclipurile în care mmimează acțiuni de luptă în timpul cărora trag orbește în semne de circulație sau în aer.

 

Mai multe articole despre:
kadirov tiktok ptapagandista putin razboi ucraina