MENIU

Propaganda rusă o laudă pe Dăncilă pentru "dialogul foarte curajos" cu Erdogan

Viorica Dancila, curajoasa pe Sputnik

Site-ul de propagandă al Moscovei, Sputnik News, laudă prestația "de excepție" a Vioricăi Dăncilă la întâlnirea cu Recep Erdogan, mai ales în contextul în care șeful statului turc a anunțat o mai bună colaborare cu România împotriva oamenilor lui Gülen.

Sub titlul "Cuvinte foarte curajoase ale Vioricăi Dăncilă - un dialog de excepție, care va fi atacat!", ediția românească a Sputnik analizează "discursul foarte curajos" al premierului român la Ankara.

Potrivit Sputnik, Turcia se afirmă, "sub conducerea unuia dintre cei mai remarcabili lideri mondiali actuali, Erdogan", ca un jucător dinamic în aceste domenii, atât în NATO, cât și în plan regional.

Administrația Erdogan este elogiată de site-ul rusesc pentru "viziunea distinctă și strategia realistă și vizionară", care este însă "criticată de grupuri de presiune euro-atlantice, inclusiv din România, ceea ce înseamnă că și asupra premierului Dăncilă se vor dezlănțui critici și acuzații".

Viorica Dancilă este lăudată de portavocea Kremlinului pentru "cuvintele foarte curajoase" când a abordat și "spinoasele chestiuni ale securităţii şi apărării".

Președintele Erdogan a răspuns elogiind cooperarea "acordată până în ziua de astăzi de către autorităţile române împotriva organizaţiilor teroriste care desfăşoară activităţi împotriva ţării noastre" — și și-a exprimat dorința ca buna cooperare să continue.

"Nu vom uita niciodată sprijinul care ne-a fost acordat de către România la încercarea loviturii de stat care a avut loc pe 15 iulie şi vom ţine legătura strânsă cu toate autorităţile române pentru a ne sprijini şi a face paşii necesari împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu organizaţia FETO", a afirmat Erdogan, atingând... un punct sensibil - după cum remarcă Sputnik.

Și anume, liderul FETO, Fethullah Gulen, este găzduit de SUA, care refuză să-l extrădeze, în ciuda insistențelor Ankarei.

Cum s-a comportat Viorica Dancila la întâlnirea cu Erdogan - în varianta cu sonor redată de postul Hurriet TV (în timp ce Guvernul României transmite numai filme mute):

Mai multe articole despre:
Recep Tayyip Erdogan Viorica Dăncilă sputnik