MENIU

Propaganda rusă are succes la cele mai fragede vârste: Un pilot de 14 ani a făcut salutul nazist râzând în hohote - VIDEO

Propaganda rusă are succes la cele mai fragede vârste: Un pilot de 14 ani a făcut salutul nazist râzând în hohote

Scenă incredibilă la o competiție sportivă oferită de un tânăr pilot de numai 14 ani. Gestul său a provocat un val de critici, așteptându-se sancțiuni mari în acest caz. 

Pilotul Artem Severyukhin, care concurează sub steagul italian la Campionatul European de Karting pentru juniori, a făcut salutul nazist la ceremonia de premiere. Acesta a putut concura pentru că deține și licență italiană. Sportivilor ruși le-a fost interzisă participarea la competiții, sub steagul Rusiei, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Tânărul pilot de karting a participat în prima etapă a Campionatuluiși a câștigat cursa din Portugalia. La final însă a făcut salutul nazist de pe podium, apoi a început să râdă în hohote, potrivit imaginilor postate de Nexta.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că a început o anchetă în acest caz și va transmite într-un timp cât mai scurt măsurile pe care le va lua împotriva tânărului pilot.