MENIU

Programul de guvernare USR cuprinde 4 măsuri urgente pentru reechilibrarea preţurilor la energie. Care sunt acestea

Preț energie

USR propune, în programul de guvernare la care s-a lucrat intens zilele acestea, patru măsuri urgente pentru reechilibrarea preţurilor la energie, printre acestea numărându-se eliminarea accizei pentru energie electrică pentru şase luni şi acordarea de subvenţii temporare pentru CET-uri.

"Ne aflăm într-un context al creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, care afectează profund România. (...) Nu trebuie să ignorăm problemele structurale ale sistemului energetic românesc, ci să le rezolvăm. Propunem un set de acţiuni pe termen scurt. Primul este TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică şi gaze naturale pentru consumatorii casnici şi non-casnici şi eliminarea accizei pentru energie electrică. O parte din preţul energiei electrice este compus din taxele indirecte pe care le ia statul: accize şi TVA. Pentru a veni în sprijinul consumatorilor casnici, cât şi în sprijinul mediului de afaceri românesc, propunem ca statul să ia mai puţin din preţul energiei electrice. Propunem eliminarea accizei la energie electrică şi reducerea cotei de TVA de la 19% la 5% pe o perioadă de 6 luni", se arată în programul de guvernare propus de USR, citat de Agerpres.

O altă măsură vizată este acordarea de credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creşterea facturii la energie şi gaze naturale.

Cea de-a patra măsură vizează acordarea de subvenţii temporare pentru CET-uri. 

Mai multe articole despre:
program guvernare usr preturi energie masuri