MENIU

Prognoza 18 septembrie - Temperaturile scad ușor în cea mai mare parte a țării. Unde sunt posibile ploi

Prognoza meteo

Astăzi, valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a ţării, dar în sud şi în sud-est se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la aceasta data. 

Cerul va fi temporar noros şi va ploua, local în jumatatea de nord a ţării, şi pe arii mai restrânse în sud-est, unde ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi posibile căderi de grindină. 
Îndeosebi în nord-vest cantitaţile de apă, vor depăşi 15 l/mp. 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde va sufla cu peste 70 km/h, iar local în sud şi centru, cu viteze în general de 45...55 km/h. 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 27 de grade.

În Bucuresti, in prima parte a zilei, trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va avea intensificari temporare cu viteze la rafala de pâna la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade.

La munte, vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apa, îndeosebi prin acumulare, în nordul Carpaţilor Orientali vor fi însemnate şi vor depăşi pe alocuri 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari, de peste 70 km/h, în zona înaltă.

La mare, vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, temporar, vor fi înnorari, averse şi descărcari electrice. Vor fi condiţii de grindină şi vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitaţile de apă pot depãşi 15 l/mp. Noaptea, cerul se va degaja treptat. Vântul va prezenta intensificări temporare ziua (rafale de pâna la 40 - 50 km/h), apoi va mai diminua în intensitate. Temperaturile maxime se vor situa între 22 şi 25 de grade, iar cele minime între 16 şi 18 grade. Temperatura apei marii va avea valori de 20...22 de grade. 

Mai multe articole despre:
prognoza meteo prognoza 18 septembrie