MENIU

Profitul net al Deutsche Telekom a crescut cu 34% în trimestrul al doilea

Profitul net al Deutsche Telekom a crescut cu 34% în trimestrul al doilea, de la 530 de milioane de euro în urmă cu un an la 711 milioane de euro, susţinut de revenirea la profitabilitate a diviziei americane T-Mobile, de a cărei achiziţie sunt interesate mai multe companii, relatează MarketWatch, potrivit Mediafax.

Veniturile Deutsche Telekom au scăzut cu 0,3%, la 15,11 miliarde de euro.

La creşterea profitului grupului a contribuit divizia T-Mobile din SUA, care a revenit la profit în trimestrul al doilea după pierderi înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, precum şi un schimb de spectru cu Verizon Communications, care a generat un câştig înainte de taxe de circa 400 milioane euro.

Deutsche Telekom deţine o participaţie de 67% la T-Mobile, iar directorul general al grupului german, Timotheus Hoettges, urmează să comenteze pe parcursul acestei zile speculaţiile legate de vânzarea diviziei, potrivit unui purtător de cuvânt.

Analiştii anticipau că T-Mobile va încheia un acord de vânzare cu Sprint Corp, care să ducă la creşterea competitivităţii companiilor, dar Sprint a decis să renunţe la preluare, a relatat Wall Street Journal în această săptămână.

Cu puţin timp înainte de această decizie, operatorul francez Ilian ca făcut o ofertă de preluare a unei participaţii majoritare la T-Mobile, dar nu a obţinut acces la datele financiare ale acesteia, au spus persoane apropiate situaţiei.