MENIU

Profit de miliarde de lei pentru companiile din energie, după explozia prețurilor – Criza îi sărăcește pe români

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Criza îi sărăcește pe români și îi îmbogățește pe băieții deștepți din energie! Cele mai recente date arată că, în timp ce românii fac tot mai multă economie de teama facturilor la energie, companiile mari de pe piață încasează profituri uriașe.

Cele mai recente studii arată că românii și-au redus consumul la energie cu aproape 10% și cei mai mulți dintre ei tocmai din teama costurilor foarte mari din ultima perioadă.

Cu toate că au avut parte de un consum mai mic din partea clienților lor, cele mai multe firme din energie au înregistrat profituri record în primele nouă luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cel mai probabil, acest lucru este cauzat tocmai de teama costurilor foarte mari pe care le-au impus în contracte.

Spre exemplu, compania Transgaz a înregistrat un profit net de 250 de milioane de lei, în creștere cu 144% față de anul trecut.

Compania Transelectrica a înregistrat un profit de aproape 660 de milioane de lei, în creștere cu 250% față de anul trecut.

În primele nouă luni ale anului, compania Nuclearelectrica a înregistrat un profit de 1,94 de miliarde de lei, în creștere cu 202% față de anul trecut.

Toate acestea vin în contextul în care, în ultimele luni, foarte mulți furnizori s-au plans de faptul că statul decontează retroactive și cu întârziere plafonarea și multe companii avertizau că intră în pierdere.

Mai multe articole despre:
profit energie facturi energie