MENIU

Profesorii nu au încredere în vaccinul antiCovid. Secretarul general FSLI: "Refuzul, îndoiala sunt justificate. Nu s-au făcut campanii de informare"

Profesorii nu au încredere în vaccinul antiCovid. Secretarul general FSLI:

Scandal după ce profesorii au fost anuntați că au prioritate la vaccinare! Cadrele didactice aruncă vorbe grele și spun că nu sunt cobai și ca nu au încredere în vaccinul care va ajunge în țara noastră la începutul anului viitor, relatează Realitatea PLUS.

"Multi profesori nu sunt de acord (cu vaccinarea anticovid- n.r). Refuzul lor, îndoiala sunt justificate și asta pentru că nu s-au făcut campanii de informare. Nu vem cunoștință cum corelează acest vaccin cu anumite probleme de sănătate sau boli cronice pe care unii dintre ei le au (...) Iar, la fel, sunt folosiți termeni în Strategia pentru vaccinarea împotriva Covid-19 cum ar fi "domeniul critic". Cum definim acest termen? Ce înseamnă? DSP nu a venit cu o informare legată de domeniile în care au fost înregistrate cele mai multe infectărri, unde s-au produs acestea", a afirmat Cornelia Popa Stavri, secretar general al FSLI. 

Potrivit acesteaia, "este foarte importantă" prevenția. O modalitate ar fi fost - secretarul general al FSLI - vaccinul antigripal.

"FSLI a solicitat Ministerului Sănătății să includă învățământul pe lista prioritățilot pentru vaccinare în septembrie, atunci când ministrul Sănătății anunța prima tranșă de 300.000 de doze de vaccin antigripal. Nici măcar o doză nu a ajuns în sistemul educațional", a arătat Cornelia Popa Stavri.

Revenind la vaccinarea antiCovid, ea a subliniat însă, că aceasta va fi voluntară, și nu obligatorie, ceea ce este și corect.

"Trebuie să existe o corelare între vaccinarea antiCovid cu problemele de sănătate pe care le are o persoană", a mai spus Stavri. 

Mai multe articole despre:
vaccin anticovid vaccinare profesori