MENIU

Profesoară din Constanța, implicată într-o reţea de prostituție

Margareta Drăguț

O profesoară de informatică, angajată la un liceu de prestigiu din Constanţa, este acuzată acum de procurori că ar face parte dintr-o grupare ce scotea sume uriaşe de bani din traficul de minori şi din proxenetism.

Este vorba despre Margareta Drăguţ, de 41 de ani, cadru didactic la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din Constanţa, despre care oamenii legii spun că ar fi concubina liderului reţelei, Claudiu-Giorsan Belecciu. Cu ce se ocupa profesoara cercetată atunci când nu educa elevi? Anchetatorii spun că aceasta ar fi postat pe internet anunţuri şi fotografii cu mai multe fete, unele dintre ele minore, ce practicau prostituţia în salonul de masaj erotic „Pink Cats”, din municipiul Constanţa, dar şi în alte locaţii din Năvodari şi Eforie. Mai mult, procurorii spun că membrii grupării îşi mai făcuseră rost şi de alte ajutoare din instituţiile statului. Este vorba despre un poliţist şi un jandarm, care aveau dublul rol de a-i proteja pe suspecţi şi de a le escorta pe prostituate la întâlnirile cu clienţii, scrie telegrafonline.ro

Totul a ieşit la iveală duminica trecută, după ce ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au efectuat mai multe descinderi imobiliare. Oamenii legii spun că percheziţiile au vizat anihilarea reţelei specializate în traficul de minori, proxenetism şi prostituţie, alcătuită din 19 persoane. Anchetatorii au controlat cinci locuinţe ale şefilor grupării, dar şi sediul salonului de masaj erotic „Pink Cats”, situat pe strada Dumbrava Roşie, la nr. 74, unul dintre cele mai vechi stabilimente de acest gen de pe piaţa constănţeană... În urma acţiunilor, poliţiştii au ridicat 5.950 de lei, trei laptopuri, două unităţi centrale, o tabletă, 33 de cartele SIM, 21 de telefoane mobile, cinci stick-uri de memorie, cinci carduri micro SD, opt CD-uri şi numeroase înscrisuri. La sediul salonului de masaj erotic au fost găsiţi liderul grupării, Claudiu-Giorsan Belecciu, concubina lui, Margareta Drăguţ, dar şi patru prostituate. După încheierea percheziţiilor, procurorii DIICOT Constanţa au adus la sediul Parchetului 20 de persoane, pentru audieri. În final, şapte dintre acestea au fost reţinute în baza unor ordonanţe de 24 de ore şi au fost prezentate Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Suspecţii încătuşaţi sunt şeful grupării, profesoara, subofiţerul Silviu-Nicolae Peniu, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis”, agentul de poliţie Lucian Borcea, de la Secţia 3 Poliţie, şi complicii lor, Cristian George Chirimbu, Mioara Duţu şi Mihai-Narcis Negoiţă. Totodată, nouă prostituate sunt cercetate în libertate.