MENIU

Profețiile Mitropolitului Varlaam despre modificările genetice

Profețiile Mitropolitului Varlaam despre modificările genetice

Mitropolitul Varlaam s-a născut în jurul anului 1590. Numele său de botez a fost Vasile. Considerat părintele limbii române literare, Sfântul Mitropolit Varlaam a păstorit Mitropolia Moldovei între anii 1632-1653, în timpul domnitorilor Alexandru Iliaș, Miron Barnovschi, Moise Movilă și Vasile Lupu.

Numele de mirean al Sfântului Varlaam a fost Vasile Moțoc, acesta provenind dintr-o familie de răzeși din Borcești, județul Neamț.

Încă din tinerețe, a iubit viața monahală, învățând carte la Schitul Zosima, de pe valea pârâului Secu, unde va aprofunda slavona, latina și greaca.

Mesagerulneamt.ro prezintă un fragment din proorocirea Sfântului Varlaam, din anul 1600. Acest fragment se referă la modificările genetice realizate la plante, la animale și la oameni în epoca modernă: „Hiarele pământului și păsările și toate dobitoacele își vor schimba firea lor și vor apărea alte feluri de dobitoace, iscodite după mintea omului, care vor fi slabe la trup și fără de folos. La vremea cea din urmă, oamenii se vor strânge unii lângă alții, în tot felul de născociri, lepădând truda satului, munca va fi o rușine, rușinea va rămâne un obicei, iar cei drepți vor fi considerați nebuni. Se vor înșela unii pe alții, crezând că asta e legea lui Dumnezeu”.

Mai multe articole despre:
profeţii alimente alimente modificate genetic