MENIU

Produsul pe care îl consumi zilnic și care te îmbolnăvește de cancer de colon

Cancerul e afecțiunea care terorizează omenirea în societatea contemporană! Dintre formele acestei boli, cancerul de colon are foarte puține șanse de supraviețuire, fiind a doua cauză de mortalitate de acest gen atât la bărbați (după cancerul la plămâni), cât și la femei (după cel de sân), conform unor statistici realizate de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor.

Iar produsul care prezintă cel mai mare risc de dezvoltare a tumorilor maligne în zona colonului este chiar unul pe care îl consumi, în cele mai multe cazuri, zilnic. Află despre ce este vorba și cum să te protejezi, în rândurile de mai jos!

Carnea roșie, alimentul care crește pericolul de apariție al cancerului de colon

Sunt numeroase studii care au subliniat caracterul nociv al cărnii roșii, mai ales al celei procesate (Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca 50 de grame de carne procesata pe zi creste riscul aparitiei de cancer de colon cu 18%), dar aceasta reprezintă în continuare un aliment de bază în dieta noastră. Carnea roșie presupune un risc crescut mai ales în cazul cancerului de colon, boala care afectează sistemul digestiv și care se manifestă cu precădere în rândul populației obeze sau cu probleme ale controlului greutății, srie divahair.ro.

Mai multe articole despre:
carne roşie cancer colon