MENIU

Producția scăzută de floarea soarelui pune bețe în roate fermierilor. Alertă alimentară: scumpirea uleiului este iminentă

Producția mică de floarea soarelui se va resimți la raft, unde uleiul ar urma să se scumpească din nou în perioada următoare. Vremea a făcut ca recolta din acest sezon să fie cea mai slabă din ultimii cinci ani, susțin fermierii. Nu doar România se confruntă cu această problemă din cauza vremii, mai multe țări europene au anunțat recolte mai scăzute. 

Agricultorii spun că producțiile sunt mai mici anul acesta, fapt ce ar putea duce la o creștere a prețului în perioada imediat următoare.

„Productia de floarea soarelui de anul acesta este un pic mai mica fata de anul trecut chiar m am uitat pe datele statisticii pe 3 ani. Anul trecut aveam 2228 de kilograme si acum undeva la 2100”, a spus Mita Enache, directorul Direcției pentru Agricultură Prahova.

Gospodinele spun că deși prețurile sunt uriașe, nu pot renunța la ulei, însă vor încerca pe cât se poate să facă economie.

Un profesor din Bacău și-a făcut o seră specială de cultivat canabis. Procurorii DIICOT i-au oprit „cursurile de botanică”