MENIU

Procurorul din cazul Matei Balș, despre omul găsit carbonizat în baie abia după câteva ore: Nu pot să-mi explic chestiunea asta 

Trei bolnavi au murit carbonizați, în incendiul de la Balș / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Procurorul care coordonează ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Matei Balș nu-și explică cum o persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști, și nu de pompierii care interveniseră înainte la fața locului.

„Am intrat acolo... Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, a declarat procurorul de caz.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș, din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. 

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.