MENIU

Procurorul care l-a trimis în judecată pe Ponta pleacă din DNA. Nu e singurul!

Procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni - Rovinari, pleacă din DNA. Jean Uncheşelu a cerut transferul, iar solicitarea sa va fi analizază, săptămâna viitoare, de secţiei pentru procurori a CSM. Alţi doi procurori au cerut şi ei transferul, în contextul în care CCR susţine că preşedinetele Klaus Iohannis ar fi obligat să semneze revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Procurorii DNA Jean-Nicolae Uncheşelu, Ioan Ulici şi Ciprian Dominte au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să îşi înceteze activitatea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unui comunicat oficial, citat de mediafax.

Solicitările vor fi analizate de magistraţii CSM în şedinţa de marţi, 12 iunie, a secţiei de procurori.

Solicitarea procurorului Uncheşelu vine la scurt timp după ce Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţ în dosarul "Turceni - Rovinari", în care au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. Decizia instanţei nu este definitivă.

Victor Ponta a anunţat la stirpesurse.ro că îl va da în judecată pe Uncheşelu, pe motiv că întreg dosarul ar fi fost o înscenare."Tot îl dau în judecată în civil şi vreau sa plateasca din buzunarul lui si nu al Statului pentru ceea ce a facut", a declarat Ponta.

Jean Uncheşelu are 40 de ani şi a ajuns procuror DNA în 2014, prin transfer de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În 2015, i-a fost repartizat dosarul "Rovinari",  în care erau implicaţi Victor Ponta şi Dan Şova.

Mai multe articole despre:
Ponta