MENIU

Procurorul Alexandru Lele, repus în funcţie, după aproape cinci ani de suspendare

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, să-l repună în funcţie pe procurorul Alexandru Lele, după aproape cinci ani de suspendare. Solicitarea a venit de la Parchetul General după ce, în noiembrie 2007, Lele a fost scos de sub urmărire penală. Procurorul va beneficia de toate drepturile materiale cuvenite pentru toată perioada cât a fost suspendat.

Alexandru Lele a fost acuzat că, în perioada 1999-2001, ar fi contribuit la favorizarea unor infractori pe care, în calitate de procuror, îi cerceta în dosare penale. Pentru soluţionarea favorabilă a unora dintre cauze, Lele a fost acuzat că ar fi pretins şi primit bani. De asemenea, procurorul a mai fost acuzat că a reţinut în mod intenţionat până s-a împlinit termenul de prescripţie, dosarul a doi cetăţeni care erau cercetaţi pentru înmatriculări auto ilegale.

În aprilie 2001, Lele a dispus arestarea lui Adrian Tărău, fiul unui fost prefect PSD al judeţului, sub acuzaţia de complicitate la contrabandă cu produse petroliere. După acest incident, procurorul afost acuzat de corupţie şi suspendat.
Mai multe articole despre:
procuror Lele