MENIU

Procedura periculoasă la care recurg multe femei. Poate duce la CANCER OVARIAN

Procedura periculoasă la care recurg multe femei. Poate duce la CANCER OVARIAN

Foarte multe femei recurg la această "procedură" deosebit de periculoasă care poate dubla riscul de dezvoltare al cancerului ovarian. Iată despre ce este vorba. Ultimele studii în domeniu arată că obiceiul de a folosi duşul pentru spălări vaginale sau orice alt dispozitiv care se introduce în vagin poate duce la infecţii de ciuperci, boală inflamatorie pelvină sau sarcini extrauterine.

Rezultatele studiilor arată că femeile care s-au spălat intern cu duşul şi-au dublat riscul de cancer ovarian. În plus, spălarea vaginului cu duşul a fost asociată şi cu dezvoltarea cancerului de col uterin, feritilitate redusă, HIV sau alte boli cu transmitere sexuală. Un profesor faimos de epidemiologie de la Universitatea din California, San Francisco, Joelle Brown, mărturiseşte că ştia de pericolul spălării vaginale cu duşul, dar asocierea cu cancerul ovarian a fost chiar o descoperire şocantă.

Joelle Brown recomandă tuturor femeilor să-şi asculte medicii ginecologi când li se spune că spălarea internă a vaginului cu duşul este un obicei foarte periculos şi dacă se numără printre cele care au acest tabiet, să se oprească imediat. Cancerul ovarian este considerat un ucigaş silenţios întrucât nu prezintă niciun simptom până la o formă avansată când este foarte greu de vindecat.

În Statele Unite ale Americii sunt identificate anual aproximativ 20 000 de femei suferinde de cancer ovarian, dintre care 14 500 mor.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
femei medic ginecolog