MENIU

PROCEDURA în cazul infectării COVID-19 a copiilor sau a profesorilor în Capitală - Trecerea la online, explicată de prefectul Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, explicații despre procedurile coronavirus în școală Foto: INQUAM

Prefectul Alin Stoica a explicat procedurile urmate de școli în cazul infectării copiilor sau a profesorilor cu noul coronavirus, cu o zi înainte de venirea tuturor copiilor la școală. De miercuri toți elevii vin la cursuri în școlile din București, a anunțat prefectul, cu excepția celor care au diverse probleme cu infrastructura.

CUM se va proceda în cazul unui copil sau profesor infectat COVID-19 - când va trece clasa și toată școala în regim online

Procedura respectată în cazul infectării copiilor a fost descrisă de prefectul Capitalei, marți, după ședința CMBSU.

„Consiliul de Administrație al școlii ia decizia de a trece în online clasa respectivă, cu avizul Direcției de Sănătate și al Inspectoratului Școlar și transmite CMBSU. Dacă sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, Consiliul de Adminsitrație poate decide ca toată școala să treacă în online,  mmulte cazuri, CA poate decide ca toata scoala sa treaca in online, cu viza DSP și IMSB, cu solicitarea de a trece în online”, a precizat Alin Stoica.

Ce REGULI trebuie să respecte copiii în școală pentru evitarea răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2

Prefectul Alin Stoica spune că regulile sunt aceleași ca și până acum: „Regulile sunt cele carre se aplică și azo, pentru că jumătate dintre copii erau în regim fizic: distanțarea între copii, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor, aerisirea claselor, care este și ea foarte importantă, toate sunt deja prevăzute în Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății”.

Citește și Prefectul Alin Stoica, la finalul CMBSU: De mâine, toți elevii din București se pot întoarce la școală

CE se va întâmpla cu elevii și profesorii care trebuie să rămână în regim online

Întrebat ce se întâmplă cu elevii care au adeverințe medicale și nu pot veni, fizic, la școală, de miercuri, 19 mai, prefectul Capitalei a precizat că aceștia „vor trebui să beneficieze de educație și vor rămâne în online”.

În ceea ce privește cadrele didactice care nu doresc sau nu pot începe fizic predarea la școală de miercuri, 19 mai, prefectul a menționat că decizia nu este la prefectură, ci la instituțiile de învățământ: „Decizia nu e aici, școlile pot organiza fizic pentu toată lumea, daca au situații speciale, soluția este la consiliile de administrație (ale școlilor - n.red.), nu la Prefectură”.

În cazul în care sunt cazuri de infectare la elevi din mai multe clase sau la profesori care predau la mai multe clase, școala va trece în regim online, a mai explicat prefectul Capitalei, adăugând că„dacă sunt cazuri din aceeași clasă, doar acea clasă trece în online, nu e obligată toată școala”.