MENIU

Probleme tot mai mari pentru Guvern. Încă o categorie de angajați amenință cu GREVĂ GENERALĂ

Greva

Angajaţii Ministerului Culturii atrag atenţia Guvernului că vor intra în grevă generală dacă executivul nu va majora salariile, conform legii salarizării. Semantarii adresei amintesc faptul că salariile din Cultură n-au mai fost majorate de mai bine de 3 ani.

Astfel, s-a ajuns în situația ca, în serviciile publice deconcentrate, salariile să fieși de 2500 de lei pe lună. 

"Dacă politica de absolută desconsiderare a resursei umane din domeniul culturii va continua, există posibilitatea radicalizării acţiunilor de protest, mergând până la blocarea activității și declanşarea grevei generale. Dorim să reamintim, pe această cale, guvernanţilor, că personalul din domeniul Culturii a fost neglijat și abandonat de-a lungul acestor ani," a transmis Sindicatul Culturalia.

Personalul din domeniul Culturii se află în situaţia în care nu a mai beneficiat de nicio majorare salarială din luna ianuarie 2020, iar amânarea de două ori a majorărilor salariale a dus la scăderea nivelului de trai al acestora sub limita de subzistenţă

"În acest moment nu mai acceptăm nicio îngheţare a salariilor! Ne-am săturat să fim sacrificaţi de fiecare dată când puterea politică își arată măsura lipsei de competență! Ne-am săturat de atâtea umilințe! (...) Dacă Guvernul Ciucă decide să promoveze în continuare documente legislative care încalcă Legea salarizării bugetare, își asumă riscul adâncirii problemelor din domeniul Culturii și al patrimoniului cultural. De asemenea, metoda aleasă pentru promovarea acestora contravine total regulilor unui dialog social real", au mai transmis sindicatele din Cultură.