MENIU

Prințul Nicolae, despre sfaturile date de Regele Mihai: „Să iubesc România. Să pun pe primul loc binele țării. Să am răbdare. Să fiu sincer”

Prințul Nicolae a vorbit despre sfaturile prețioase de viață primite de la Regele Mihai, precum și despre perioada grea a exilului, după abdicarea forțată, în emisiunea Culisele Statului Paralel. 

„Să iubesc această țară. Să am răbdare. Să fiu sincer. Și, să fiu, de când m-am mutat aici, să am un rol public. Să pun totul înaintea familiei, chiar daca familia e la bază. Și să pun pe primul loc binele țării”, a relatat Prințul Nicolae despre sfaturile pe care i le-a dat regele Mihai, pentru România. 

„Sunt un patriot, iubesc această țară. Dacă e pentru regele Mihai, asta vreau să fac. Trebuie să se țină viu orice”, a mai spus Prințul Nicolae.

Regele i-a povestit și momentul abdicării din 1947 și apoi exilul său prelungit după plecarea din România.

„Am incercat să mă pun în poziția lui. Mi-a explicat. Până la urmă s-a gândit la popor și la țară. Cum pot rezolva. și știm ce s-a întâmplat, cu mareșalul Antonescu. Când am fost destulde mare nu mi-am pus niciodată această întrebare, cu ce a plecat, cum. Propaganda... A spus că a plecat cu 3-4 bagaje, un jeep, motocicleta, a fost controlat. A început viața de la zero, cu nimic. Bunica mea a muncit și a economisit bani”, a povestit despre viața Regelui în Exil.

„În anii 50, pentru doi ani in Anglia, le-a fost foarte greu. Nu poti face o reclamă într-o revistă că regele caută un job. A stat la Bursă la NewYork, 10 ani, a fost greu, familia era in Elveția. La un moment dat, dl Lear a inființat firma lui la Geneva (compania aeriana - n.red.), la un moment dat s-au intalnit, și pentru bunicul meu atunci a dvenit un loc de vis (jobul-nred.)”, a mai spus Prințul Nicolae.