MENIU

Prințul Harry merge la încoronarea tatălui său fără Meghan

Foto: Profimedia

Apar noi detalii despre încoronarea Regelui Charles, care va avea loc în mai puțin de o lună. Prințul Harry, fiul acestuia, va participa la încoronarea tatălui său, în ciuda informațiilor apărute în presă. 

Anunțul sosirii acestuia a fost făcut chiar de Palatul Buckingham, într-un comunicat, unde este menționat faptul că Meghan, ducesa de Sussex, va rămâne în California, ca să aibă grijă de cei doi copii ai cuplului: Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla va avea loc pe 6 mai. Oficialii de la Palat nu au menționat încă ce membri ai familiei vor apărea în emblematica procesiune de la balconul regal. 

„Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la slujba de încoronare de la Westminster Abbey, pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu prințul Archie și prințesa Lilibet”, a transmis Palatul Buckingham.

Încoronarea regelui Charles va marca prima apariție publică a Ducelei de Sussex alături de familia sa, după lansarea cărții sale de memorii „Spare” („Rezerva”), în care a dezvăluit detalii privind tensiunile dintre el și fratele său, prințul William. Ceremonia de încoronare va avea loc în ziua în care fiul lor, Archie, împlinește patru ani.

Dat fiind faptul că nu mai este considerat un „membru activ al familiei regale”, este incert ce rol va avea prințul Harry în cadrul evenimentului. Potrivit BBC, la Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a din 2022, prințul Harry și Meghan Markle nu au participat la tradiționala apariție la balconul Palatului Buckingham.

Pe de altă parte, se preconizează că Prințul William, în calitate de Prinț de Wales, va juca un rol important în ceremonia de încoronare, iar în urma dezvăluirilor făcute de fratele său cu privire la relația lor, se va acorda o atenție deosebită reunirii celor doi în această ocazie, scriu ziariștii britanici.