MENIU

Prințul Harry al Marii Britanii, la ICR Londra. Ce expoziție a vizitat

Prințul Harry a vizitat marți seară Institutul Cultural Român de la Londra, cu ocazia deschiderii expoziției de pictură "Peisaje transilvănene" a artistei britanice Clare Inskip. 

Prințul Harry a petrecut o oră în galeria ICR de la Londra, conform unui comunicat citat de Agerpres

Harry a privit pe îndelete lucrările prezentate în expoziție, el fiind întâmpinat de ambasadorul Mihnea Motoc și de directorul ICR Londra, Dorian Branea.

Prințul Harry este al doilea membru al familiei regale britanice care trece pragul reprezentanței românești de la Londra, după ce, în 2014, Prințul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român, cu ocazia "Festivalului Transilvania".

"Peisaje transilvănene" cuprinde un set de 60 de picturi și câteva sculpturi inspirate de călătoriile artistei în Transilvania și de fascinația acesteia pentru spațiul românesc. Clare Inskip a luat parte, în 2013, alături de alți artiști britanici, la o tabără de pictură în România, cu sprijinul prințului Charles, care a avut ca rezultat o expoziție colectivă deschisă anul trecut tot la ICR Londra, în contextul "Festivalului Transilvania", cu prilejul împlinirii a zece ani de existentă a Fundației româno-britanice ADEPT.

Mai multe articole despre:
Londra Prinţul Harry ICR