MENIU

Prinţul Charles a intrat în horă la Muzeul Satului, înainte de vizita la Guvern

Prințul Charles
Charles

Prințul de Wales s-a întâlnit joi la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteța Sa Regală o efectuează în România. În prima parte a zilei, prințul Charles a vizitat Muzeul Satului din Capitală, unde a intrat și într-o horă organizată ad-hoc.

Biserica Dragomirești, ouăle încondeiate și icoanele lucrate manual au reprezentat câteva dintre atracțiile de la Muzeul Satului care au stârnit interesul Prințului Charles.

Îmbrăcate în costume populare, femeile care încondeiau ouă i-au explicat Prințului Charles tehnica folosită și au făcut o scurtă demonstrație.

De asemenea, icoanele de lemn au fost admirate de Alteța Sa Regală, ca și biserica din Dragomirești, cu o vechime de aproximativ 300 de ani. Prințul Charles s-a oprit și a discutat cu meșterii populari aflați la fața locului, după care a participat la momentul artistic susținut de Gelu Voicu și taraful "Lăutarii" din Teleorman.

Prințul de Wales s-a prins în horă alături de artiștii populari, surprinzându-i pe cei prezenți.

Ulterior, el a intrat într-o gospodărie din Chiojdu Mic, județul Buzău, care datează din secolul XVIII.

Pe tot parcursul vizitei la Muzeul Satului, cei prezenți, vizitatori și meșteșugari, au putut discuta cu Alteța Sa Regală.

Vizita la Palatul Victoria și la Patriarhie

Prințul Charles a sosit la sediul Guvernului la ora 11,55, fiind întâmpinat în Holul Central al Palatului Victoria de prim-ministrul Grindeanu.

Întâlnirea are loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Prințul Charles o efectuează în România, după vizita pe care moștenitorul Coroanei Britanice a făcut-o la Muzeul Satului.

Tot în cursul zilei de joi, Prințul Charles va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.

De asemenea, Prințul de Wales va merge joi la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", unde va fi întâmpinat de către directoarea instituţiei, doamna Paula Popoiu, şi subsecretar de stat în Ministerul Culturii, doamna Irina Cajal. 

Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prințul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, declara săptămâna trecută într-un interviu acordat Agerpres că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

''Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune'', preciza Brummell.

Mai multe articole despre:
prinţul Charles Prinţul Charles în România