MENIU

Prinţesa Ayako a Japoniei își pierde privilegiile imperiale după căsătoria cu un om de rând. Dar...

<p>Printesa Ayako și soțul din popor, Moriya</p>
<p>Printesa Ayako și soțul din popor, Moriya</p>

Prinţesa Ayako a Japoniei își pierde privilegiile imperiale după căsătoria cu un om de rând, dar va primi aproape un milion de dolari, sumă necesară "pentru a-i menţine demnitatea".

Prinţesa Ayako, fiica cea mică a vărului împăratului Japoniei Akihito, va primi 106.750.000 de yeni (951.000 de dolari) după căsătoria ei cu Kei Moriya, un om din popor, aşteptată la sfârşitul acestei luni, informează joi agenţia Kyodo.

În virtutea legii privind finanţarea gospodăriei imperiale, această plată va fi asigurată pentru a-i menţine demnitatea chiar după ce ea va pierde privilegiile familiei imperiale după nunta sa din 29 octombrie. Suma este egală cu limita superioară prevăzută de lege.

Prinţesa Ayako, în vârstă de 28 de ani, a treia fiică a prinţului Takamado şi a prinţesei Hisako, se va căsători cu Moriya, un angajat în vârstă de 32 de ani la firma de transport maritim Nippon Yusen K.K.

Plata a fost aprobată în unanimitate la o reuniune cu uşile închise a Comisiei Economice a Casei Imperiale, care cuprinde opt membri, printre care prim-ministrul Shinzo Abe, preşedinţii celor două camere ale Dietei (parlamentul nipon) şi şeful Agenţiei Imperiale de Gospodărie.

Suma este stabilită în funcţie de statutul unui membru al familiei imperiale, iar banii sunt scutiţi de impozitul pe venit.

Noriko Senge, o soră mai mare a prinţesei Ayako, a primit aceeaşi sumă când s-a căsătorit cu Kunimaro Senge, preot la marele sanctuar Izumo Taisha, un complex religios şintoist în oraşul Izumo, prefectura Shimane, în 2014.

Sayako Kuroda, fiica împăratului Akihito şi a împărătesei Michiko, a primit aproximativ 150 de milioane de yeni când s-a căsătorit cu un angajat al guvernului metropolitan din Tokyo, Yoshiki Kuroda, în 2005.

Mai multe articole despre:
Prinţesa Ayako