MENIU

ÎCCJ a amânat decizia pentru Paul Stănescu. Pe 22 februarie poate afla dacă are dosar penal

Vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la Instanța Supremă pentru a afla dacă i se redeschide dosarul penal. Vicepremierul a precizat în repetate rânduri că demisionează din Executiv dacă va avea calitatea de inculpat în dosarul deschis de DNA. ICCJ a amânat procesul pentru 22 februarie, dată la care Stănescu poate afla decizia. Totodată, acesta a avut un dialog aprins cu jurnaliştii, cărora a refuzat să le spună de ce l-a luat drept consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheară. Pe de altă parte, referitor la dosarul său, acesta a spus că de când este la minister, este o presiune foarte mare asupra angajaţilor din instituţie, iar "o societate nu se poate dezvolta sub presiune".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat la sfârșitul lunii ianuarie discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul Paul Stănescu.

Motivul a fost că persoanele implicate în dosar nu au avut avocat. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal.

Vicepremierul Stănescu a declarat la acel moment că dacă la fi inculpat în dosar își va da demisia din Guvern.

Cererea de redeschidere a dosarului lui Paul Stănescu a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018, la doar două zile după demisia premierului Mihai Tudose. Alături de Stănescu, intimaţi în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Toți au fost cercetați de DNA Craiova și declarați nevinovați. Acum DNA cere redeschiderea cauzei și, potrivit noilor norme, bănuiții trebuie să fie citați. Acceptarea cererii DNA duce automat la începerea urmăririi penale pe numele lor.

Vicepremierul Paul Stănescu, la Înalta Curte: "Dacă voi fi inculpat, îmi depun imediat demisia"

Dosarul lui Paul Stănescu vizează fapte din 2010. Atunci, procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanțare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina, întrucât exista suspiciunea că instituția publică a susținut financiar echipă de fotbal.

Cercetările au fost demarate în urma unui raport al Curții de Conturi pe anul 2010, care vorbea despre o finanțare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, DNA Craiova a închis dosarul.

Mai multe articole despre:
DNA Curtea Supremă Paul Stanescu