MENIU

Primul pas pentru debarcarea lui Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

Opoziía a făcut primul pas concret pentru inişierea demersurilor de debarcarea a lui Liviu Dragnea de la şefia camerei Deputaţilor. 

Liderii Opoziției au depus miercuri un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaților, modificare ce ar duce la simplificarea procedurii de schimbare a președintelui Camerei Deputaților, potrivit digi24.ro.

Proiectul e semnat de liderii USR şi PMP Dan Barna și Eugen Tomac, iar din partea PNL de vicepreşedintele Raluca Turcan.

Proiectul prevede posibilitatea ca revocarea să fie cerută de două grupuri parlamentare sau de o treime din total deputaților.

Potrivit actualului regulament, revocarea poate fi cerută doar de liderul grupului parlamentar al partidului din care face parte preşedintele Camerei Deputaţilor, ceea ce, în actualul context, este aproape imposibil. 

Propunerea de înlocuire a lui Liviu Dragnea ar trebui să vină de la Vasile Daniel Suciu, un fidel al actualului lider PSD.

Ideea modificării regulamentului a fost invocată, luni, de fostul premier şi lider PSD Victor Ponta. Acesta propunea ca schimbarea șefului Camerei să poată fi realizată la cererea a jumătate plus unul dintre deputați.

Mai multe articole despre:
Dragnea