MENIU

Primul pacient cu coronavirus din România poate fi externat, dar nu poate pleca acasă. Familia sa, în carantină la domiciliu

Primul pacient cu coronavirus din România poate fi externat. Testele au ieșit NEGATIVE

Bărbatul din Gorj care s-a vindecat după infecția cu noul coronavirus rămâne în spital. Asta pentru că nu are unde să meargă, toată familia acestuia fiind izolată la domiciliu din cauza suspiciunii de infectare cu virusul din China. 

Pacientul din Gorj poate fi externat. Probele tânărului au ieșit negative pentru a doua oară, ceea ce înseamnă că s-a vindecat, au anunțat, sâmbătă seara, reprezentanți ai Institutului "Matei Balș".

Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost retestat, sâmbătă, pentru noul coronavirus, iar rezultatul testului este negativ, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

"Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat", precizează sursa citată.

Potrivit autorităţilor, testarea de sâmbătă este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut vineri.

Reamintim că bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

"Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile", arată Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, până sâmbătă, 29 februarie, la nivel naţional, în 3 dintre cele 5 centre de testare au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Dintre acestea, 3 au ieşit pozitive, restul de 348 fiind negative, precizează sursa citată.