MENIU

Primul neurochirurg român în top 5 mondial

Neurochirurgul clujean Ioan Ștefan Florian a fost ales în funcția de vicepreşedinte la Congresul Mondial de la Istanbul. Profesorul Florian este astfel primul neurochirurg român în top 5 mondial.

România are din nou motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ștefan Florian în prima linie a neurochirurgiei mondiale.

Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfășurat între 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian în funcția de Vice-President at Large, fapt care reprezintă în primul rând o recunoaștere a meritelor profesionale pe plan internațional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din țară și din regiunea de Sud-Est a Europei.

"Mai în glumă mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20? Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă și puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înțeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan național, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică. Este nevoie însă și de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internațional, ci din această poziție voi putea fi mai atent ascultat și pe plan național", a spus Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian, citat de stiridecluj.ro