MENIU

Primul hibrid din lume dintre un câine și o vulpe a fost descoperit în Brazilia. Animalul poartă amprentele genetice de la ambele specii

Primul hibrid din lume dintre un câine și o vulpe a fost descoperit în Brazilia. Foto: Daily Mail

Comunitatea științifică a constatat existența primului hibrid câine-vulpe din lume din regiunea braziliană, un animal numit "dogxim". Această descoperire a fost făcută după ce un șofer a lovit animalul și l-a dus la un veterinar. Acolo, oamenii de știință au confirmat că "dogxim" era o încrucișare unică între un câine și o vulpe.

Descoperirea acestui hibrid câine-vulpe a fost o veste cu adevărat neașteptată în comunitatea științifică. Animalele domestice sunt cunoscute pentru încrucișările cu alte rase de câini, dar hibrizii dintre animale domestice și sălbatice sunt rareori raportați.

Când animalul misterios a fost adus la cabinetul veterinar, nimeni nu ar fi putut să prevadă descoperirea uluitoare care urma să vină. Personalul veterinar a fost uimit de aspectul ciudat al animalului. În ciuda asemănărilor cu o vulpe și un câine, comportamentul acestuia era unic și dificil de clasificat.

Liderul unui clan mafiot italian, prins cu ajutorul unui cățel. Identitatea canișului i-a dus pe carabinieri direct la ușa interlopului

Prin urmare, oamenii de știință de la universitățile locale au intervenit și au efectuat teste genetice pentru a elucida misterul. Rezultatele testelor genetice au fost la fel de uluitoare ca și aspectul animalului, indicând că acesta era un hibrid între o vulpe de pampas și un câine domestic, scrie Daily Mail.

Testele genetice efectuate în cazul exemplarului descoperit au dezvăluit un total de 76 de cromozomi, o combinație între cei 74 ai speciei de vulpe și cei 78 ai câinelui. Această descoperire unică a fost publicată în jurnalul științific Animals, indicând astfel importanța sa în cercetarea animalelor hibride și a interacțiunii dintre speciile sălbatice și domestice.

Cu urechi mari și ascuțite, blană groasă și aspră și un bot lung și subțire, animalul purta amprentele ambelor specii. În ciuda înfățișării ceva mai neobișnuite, animalul a arătat un caracter jucaus, deși precauția împotriva oamenilor era încă evidențiată.

Nu îi plăcea hrana obișnuită a câinilor, preferând hrana proaspăt capturată, cum ar fi rozătoare vii. Deși lătra ca un câine, mișcările sale erau gratioase precum cele ale vulpilor.

Descoperirea primului hibrid câine-vulpe din lume a fost revelator pentru comunitatea științifică și aruncă o nouă lumină asupra modului în care interacționează animalele domestice și cele sălbatice. Aceasta arată că încrucișările hidride între animale sălbatice și domestice pot fi mai comune decât se credea anterior.

Cu toate că descoperirea primului hibrid câine-vulpe din lume a stârnit interesul comunității științifice, aceasta a fost urmată de o veste tragică la începutul acestui an, când "dogxim" a murit din cauze necunoscute. Vestea morții sale a fost o lovitură grea pentru comunitatea științifică, având în vedere importanța unică a acestui exemplar.

Amenda usturătoare primită de o femeie care a abandonat un cățeluș pe câmp

Flávia Ferrari, o ecologistă care a avut ocazia să interacționeze cu acest animal în timpul procesului de recuperare, a declarat pentru The Telegraph: "Era un animal uimitor, într-adevăr un hibrid între o vulpe de pampas și un câine. Nu avea docilitatea unui câine, dar îi lipsea și agresivitatea așteptată de la un canid sălbatic atunci când era manipulat. Avea o personalitate timidă și precaută, preferând în general să stea departe de oameni. Cu timpul petrecut în spital pentru tratament, cred că a început să se simtă mai în siguranță."

Deși "dogxim" a murit, moștenirea sa poate continua prin posibilitatea ca acesta să se fi înmulțit înainte de moartea sa. Acest lucru ar putea fi de o importanță crucială în cercetarea posibilelor încrucișări între specii sălbatice și domestice. Descoperirea unor astfel de hibrizi ar putea aduce noi lumini asupra modului în care speciile se adaptează la medii diferite și se schimbă de-a lungul timpului.

Două persoane, atacate de un câine în Sectorul 6 al Capitalei! Animalul a fost prins de ASPA - Ce au descoperit angajații de la Protecția Animalelor

Mai multe articole despre:
caine vulpe hibrid cercetatori veterinar