MENIU

Primul efect după deturnarea avionului la Minsk: Un avion din Belarus a renunțat la cursa spre Barcelona, fără a intra în spațiul aerian UE

Primul efect după deturnarea avionului la Minsk: Un avion din Belarus a renunțat la cursa spre Barcelona, fără a intra în spațiul aerian UE

Primul efect după decizia UE de a interzice zborurile din Belarus în spațiul aerian comunitar! Un avion de pasageri al companiei naționale Belavia ce trebuia să ajungă de la Minsk la Barcelona s-a întors din drum, miercuri, după ce pilotul a fost anunțat, la granița cu Polonia, că nu poate pătrunde în spațiul aerian francez.

Un avion al companiei bieloruse Belavia, care a decolat miercuri de la Minsk spre Barcelona, s-a întors din drum după ce s-a învârtit câteva zeci de minute în spațiul aerian al Belarusului, în apropiere de granița cu Polonia, unde urma să intre în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Zborul 2869 al liniei aeriene de stat Belavia din Belarus era programat să aterizeze la Barcelona miercuri după-amiază. Belavia a refuzat să comenteze informaţia privitoare la acest zbor. Avionul a decolat la ora 13.30 de la Minsk și era programat să aterizeze la 16.15 la Bercelona.

Potrivit BoardingPass, avionul a făcut mai multe ture timp de aproape o oră fără a ieși din spațiul aerian Belarus.

Interzicerea accesului în spațiul aerian a aeronavelor din Belarus este urmarea deciziei Consiliului European de a bloca accesul avioanelor bieloruse în spațiul aerian UE, după incidentul din 23 mai, în urma căruia un avion Ryanair a fost deturnat spre Minsk, iar jurnalistul Roman Protasevici, cunoscut drept opozant al lui Lukașenko, și prietena lui au fost arestați.

Belavia a primit interdicţie de zbor în Lituania, Letonia, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Finlanda, Republica Cehă şi Ucraina.

Polonia le permite în prezent zborurilor Belavia să pătrundă pe teritoriul său. Un zbor al Belavia de la Minsk la Varşovia a aterizat miercuri în capitala poloneză la 12.20 GMT, relatează Agerpres.