MENIU

Primul caz de Covid-19 în cea mai mare tabără de migranți din Grecia

Covid-19 în cea mai mare tabără de migranți din Grecia

Ministerul pentru Migrație din Grecia a confirmat prima infectare cu noul coronavirus în rândul migranților din tabăra din Moira, cea mai mare din țară. Acolo trăiesc, în condiții insalubre, peste 12.700 de solicitanți de azil, în condițiile în care capacitatea taberei este de doar 2.800 de locuri. 

Cazul de infectare a fost depistat la un cetățean somalez, revenit recent pe insulă din Atena.
În iulie, un caz de Covid-19 a mai fost depistat în tabăra de pe insula Chios, la un bărbat de 35 de ani, originar din Yemen.

Recent, autoritățile din Grecia au anunţat prelungirea măsurilor de izolare impuse migranţilor în taberele de la porţile de intrare în Europa, pe insule şi la frontiera terestră a ţării, până pe 15 septembrie, în urma creșterii infectărilor. În taberele situate pe cinci insule din Marea Egee, care au o capacitate totală de sub 6.100 de locuri, sunt prezenți peste 24.000 de solicitanţi de azil. Noii sosiţi pe insulele greceşti sunt plasaţi în carantină în structuri separate pentru a nu risca să contamineze toată tabăra, notează Agerpres.

Recent, Grecia a anunțat că va ridica un gard la frontiera terestră cu Turcia pentru a împiedica intrarea în țară a migranților.

Mai multe articole despre:
grecia tabara de migranti moira covid-19