MENIU

UPDATE Bolnav COVID întors din drumul spre Ungaria, după ce i s-a făcut rău. Primii 9 pacienți în stare critică au fost transferați

Bolnavi transferați pe cale aeriană (arhivă)

UPDATE Unul dintre cei 2 bolnavi COVID în stare gravă care au fost îmbarcați pentru transfer în Ungaria a fost întors din drum, după ce starea i s-a agravat. Medicii au reușit să-l resusciteze în ambulanță și au decis că e mai sigur să revină la Timișoară. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Primii 10 bolnavi de COVID aflați în stare critică au fost transferați, joi, din România în Ungaria. Este vorba de 8 pacienți în unități UPU din București și  2 din Timișoara.

Bolnavii vor ajunge în centrele universitare din Szeged și Debrețin, a anunțat Ministerul Sănătății.

Transferul pacienților din zona de graniță s-a realizat pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană.  Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar  acestor operațiuni. 

Miercuri, ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a anunțat că țara sa va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.