MENIU

Primele simptome ale cancerului la creier sunt banalele dureri de cap. E un tip de cancer devastator

Primele simptome ale cancerului la creier sunt banale dureri de cap. E un tip de cancer devastator

Mare atenție! Primele simptome ale cancerului la creier sunt niște banale dureri de cap, senzații de greață și vărsături. Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la două categorii de vârstă: la copii și la adulții de 50 de ani.

Există două tipuri de cancer la creier, potrivit dr. Henry Brem, directorul departamentului de neurologie de la spitalul Johns Hopkins.

Primar. Este cancerul care începe în creier. Jumătate dintre cazurile de cancer cerebral primar sunt metastazice. Speranța de viață a unui adult cu acest tip de cancer este de 20 de luni.

Secundar sau metastazic. Acesta este mai des întâlnit și și se răspândește la creier după ce s-a declanșat în altă parte a corpului. Speranța de viață a unui pacient cu acest tip de cancer este greu de estimat. ”Poate să trăiască 20-30 de ani sau să moară după doar câteva luni”, a adăugat dr. Brem.

Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la două categorii de vârstă: la copii și la adulții de 50 de ani.

Semnele generale și simptomele pot include: debutul sau modificarea caracteristicilor durerilor de cap (dureri de cap care treptat devin mai frecvente și mai severe), senzații de greață inexplicabile sau vărsături, probleme de vedere, cum ar fi vederea încețoșată, vederea dublă sau pierderi de vedere periferică, pierderea treptata a simțurilor sau a mișcării/funcționării unui braț sau picior, dificultăți în menținerea echilibrului, dificultăți în vorbire, confuzie în problemele de zi cu zi, schimbări de personalitate sau de comportament, convulsii, mai ales la o persoană care nu are o istorie de convulsii, probleme de auz.

Mai multe articole despre:
cancer cancer la creier