MENIU

Primele poze din buncărul secret al lui Ceauşescu. Aici s-ar fi refugiat în cazul unui atac nuclear

Zvonurile despre buncărele lui Nicolae Ceauşescu au devenit realitate. Jurnaliştii de la Mediafax au filmat o încăpere secretă construită pentru fostul dictator, în subsolul Palatului Primării. Aici, familia prezidenţială putea să se refugieze în caz de atac nuclear ori chimic. Buncărul va putea fi vizitat în tururi private. 

Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a decis să deschidă pentru prima dată buncărul antiatomic de la subsolul Palatului Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu. Încăperea se află la aproximativ 10 metri sub nivelul solului.

Unii dintre foştii angajaţi ai familiei Ceauşescu au povestit că în subsol există pasaje care duc spre un alt buncăr, în care fostul dictator s-ar fi putut ascunde pentru o perioadă mai lungă, precum şi un tunel secret cu ieşire în zona lacului Floreasca. Oamenii spun că, în momentul fugii lui Ceauşescu, tunelul ar fi fost zidit, pentru ca fostul dictator să nu se poată refugia aici.

Buncărul de sub Palatul Primăverii va putea fi vizitat în cadrul unor tururi private, iar biletele vor costa 200 de lei.

Cei care doresc pot vizita şi reşedinţa familiei Ceauşescu. Palatul din bulevardul Primăverii are 80 de încăperi, care arată luxul în care trăiau Elena și Nicolae Ceaușescu.

La fel de impresionantă este şi faimoasa ,,baie de aur", care a apărut în imaginile de presă imediat după înlăturarea dictatorului. Încăperea are o dimensiune cât un apartament cu trei camere. Aici, robinetele, chiuveta şi mozaicul sunt poleite, pentru un aspect ,,preţios". Aşadar, puteţi vizita Palatul Primăverii în fiecare zi, de miercuri până duminică, între orele 10 şi 17. Turul standard care include 40 de încăperi, cu ghid, costă 30 de lei şi durează aproximativ 40 de minute. Pentru turul privat, care include şi buncărul, este nevoie de rezervare.