MENIU

Primele imagini cu japonezul care a comis masacrul. "Vreau să ucid 470 de persoane cu handicap"

Japonezul Uematsu

Satoshi Uematsu, care a ucis 19 persoane într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din apropiere de metropola Tokyo, a rânjit în faţa camerelor jurnaliştilor înainte de a intra la audieri, Tânărul, în vârstă de 26 de ani, şi-a înjunghiat mortal victimele în timp ce acestea dormeau, după ce a imobilizat doi îngrijitori, care nu au fost răniţi în incindent, transmite AFP.

Autorităţile au percheziţionat locuinţa lui Uematsu, care a susţinut că vrea ca toate persoanele care suferă de afecţiuni psihice să dispară, după ce şi-a înjunghiat victimele într-o manieră extrem de crudă, o parte dintre persoanele ucise având gâtul tăiat.

Tânărul şi-a acoperit faţa cu o jachetă albastră în timp ce a fost escortat spre o secţie de poliţie, pentru a fi audiat. Însă, acesta şi-a ridicat jacheta şi a rânjit în faţa camerelor jurnaliştilor, scrie News.ro.

Misiunea asumată de Satoshi Uematsu - de a elimina toţi bolnavii mentali din arhipelagul japonez - a şocat întreaga societate, iar masacrul este unul dintre cele mai sângeroase atacuri care au zguduit Japonia în ultimele decenii.

De asemenea, Uematsu a fost anterior internat într-o clinică pentru a primi o evaluare psihică, însă i s-a permis să părăsească în luna februarie clinica.

Angajaţii centrului pentru persoane cu dizabilităţi, unde Uematsu a lucrat anterior, au instalat 16 camere de supraveghere în luna aprilie, după externarea atacatorului.

"I-am salvat pe cei cu dizabilităţi multiple", a declarat Satoshi Uematsu.

Atacatorul a intrat în centru pentru persoane cu dizabilităţi mentale din dealurile împădurite Sagamihara, situate în apropiere de Tokyo.

Acesta i-a imobilizat pe cei doi îngrijitori prezenţi şi a folosit cinci cuţite pentru a-şi duce planul la îndeplinire. 19 persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 26 au fost rănite, dintre care 13 sunt în stare critică.

Primăria din Sagamihara a fost avertizată în legătură cu riscul ca Satoshi Uematsu sa comita o infractiune violentă, dupa ce el a incercat sa-i transmita unui deputat local o scrisoare in care isi manifesta intentia de "a ucide 470 de handicapati, spre binele Japoniei", notează gandul.info.

Autorul masacrului comis marţi intr-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Sagamihara, Japonia, lucrase chiar el acolo până la data de 19 februarie, când a plecat, invocând motive personale.

Chiar în acea zi poliţia din Sahamihara fusese avertizată în legătură cu riscul ca Satoshi Uematsu să comită o infracţiune violentă, asta după ce tânărul de 20 de ani a încercat să-i trimită o scrisoare unui deputat local, în care îşi manifesta intenţia de "a ucide 470 de handicapati, spre binele Japoniei".

Mai multe articole despre:
null